Podjetje XLAB

Vpetost med akademsko in industrijsko sfero


Podjetje XLAB, s sedežem v Sloveniji in pisarnami v Švici, Veliki Britaniji in ZDA, smo eno vodilnih ponudnikov računalništva v oblaku v regiji.  Ukvarjamo se z razvojem programske opreme in raziskavami na področju računalništva v oblaku, oddaljenega dostopa, kibernetske varnosti, Interneta stvari, podatkovne analitike in vizualizacije. XLAB zagotavlja visoko kakovost in inovativnost svojih tehnoloških rešitev od leta 2001.

Podjetje je v Sloveniji in tujini prepoznavno s svojimi rešitvami za dostop do oddaljenega omizja ISL Online, za določanje lokacije klica v sili SmartLocator, medicinsko vizualizacijo in diagnostiko MedicView, ter 3D GIS Gaea+. XLAB se uvršča med prve tri organizacije javnega in zasebnega sektorja v Sloveniji glede na vlaganja v RR in sodelovanje pri programih FP7 in H2020 glede na poročilo Evropske komisije.

Vrednote

XLAB zaposlenim nudi dinamično delo in nenehno učenje novih tehnologij v okviru raziskovalnih in odprtokodnih projektov ter ustvarja spodbudno okolje za razvoj in uresničevanje idej, v katerem lahko vsakdo doprinese k skupnosti - v virtualnem ali resničnem okolju.INOVATIVNOSTEKIPNO DELOPOŠTENOST IN SPOŠTOVANJEODLIČNOST


Nagrade in priznanja

2019

#1 v slovenskem zasebnem sektorju po številu H2020 projektov

XLAB je po številu odobrenih evropskih raziskav v programu H2020 med slovenskimi malimi in srednje velikimi podjetji (MSP) na prvem mestu, med vsemi slovenskimi javnimi in zasebnimi organizacijami na petem, med evropskimi MSP pa na 34. mestu.


2019

Red Hat Technology Partner

Napredno poslovno partnerstvo s podjetjem Red Hat je XLAB nadgradil še s tehnološkim partnerstvom. Skupina XLAB Steampunk v tesnem sodelovanju z Red Hatom in njihovimi partnerji izpopolnjuje zmožnosti produktov Red Hat Ansible Automation in Red Hat CloudForms.


2019

Partnerstvo z Microsoft Japan in SB C&S

Z dolgoletnim partnerjem, podjetjem OceanBridge Co., Ltd., ISL Online v partnerstvu z Microsoft Japan in SB C&S na japonskem trgu ponuja svojo programsko opremo za oddaljen dostop in podporo na daljavo v obliki zasebnega oblaka na Microsoftovi strežniški infrastrukturi Azure.


2019

»Best Ease of Use« Badge

Capterra, vodilna svetovna platforma za ocenjevanje programske opreme, je ISL Online nagradila s priznanjem »Best of use 2019« v kategoriji tehnologij za podporo na daljavo.


2019

10 najboljših orodij za dostop do oddaljenega namizja za majhna podjetja

G2, platforma z več kot 1,023,400 preverjenimi uporabniškimi ocenami programske opreme in profesionalnih storitev, je ISL Online na podlagi resničnih in nepristranskih ocen prepoznala kot enega vodilnih programov v kategoriji podpore na daljavo.


2019

Nominiranci za nagrado Innovation Radar

Med tisočimi inovacijami, podprtimi z evropskimi sredstvi, se je XLABova inovacija INTER-MW (vmesna programska oprema za interoperabilnost IoT) uvrstila med osem nominiranih v kategoriji inovacij z industrijskim potencialom, leto prej pa med tri finaliste v kategoriji inovacij v začetni fazi.


2018

Red Hat Advanced Business Partner

XLAB je postal napredni poslovni partner za infrastrukturo v oblaku. XLABova skupina XLAB Steampunk je vključena v poseben program Red Hat Solutions+.


2018

Koordinator H2020 raziskovalnega projekta

Raziskovalni oddelek XLABa je prejel financiranje za tri nove raziskovalne projekte programa H2020 in je tudi koordinator enega izmed njih.


2018

Zlata nit - izbor najboljšega zaposlovalca leta

Večkrat uvrščeni med finaliste Zlate niti v kategoriji srednje velikih podjetij (2009, 2010, 2011, 2017 in 2018).


2017

Certifikat ISO 27001

Pridobljen certifikat ISO 27001 za najvišje standarde za kibernetsko varnost storitev in notranjih procesov podjetja.


2017

Potrjena ustreznost varovanja zasebnosti s strani Googla

SmartLocator za omogočanje določanja lokacije klica v sili pridobi potrditev ustreznosti varovanja zasebnosti s strani Googla.


2017

XLAB uvrščen med top 3 glede na udeležbo pri H2020

XLAB se uvršča med prve tri organizacije javnega in zasebnega sektorja v Sloveniji glede na vlaganja v RR in sodelovanje pri programih FP7 in H2020 glede na poročilo Evropske komisije.


2016

ISL Online #1 na Japonskem (Seed Planning Inc.)

Podjetje za raziskave trga in svetovanje Seed Planning Inc. je razglasilo ISL Online za vodilnega ponudnika programske opreme za oddaljeno podporo na Japonskem.


2016

Zlati Microsoftov partner

XLAB je postal zlati Microsoftov partner za razvoj storitev IKT, ki temeljijo na Microsoftovih tehnologijah.


2015

EuroCloud Slovenija

Smart Locator je prejel nagrado EuroCloud Slovenija za najbolj inovativno storitev računalništva v oblaku.


2015

Izvoznik leta

Javna agencija SPIRIT je podjetje XLAB izbrala za najboljšega izvoznika leta 2014 v okviru mednarodnega izobraževalnega programa Vodenja izvoznega poslovanja – International Trade Management (ITM).


2014

Nagrada IPACSO

Aplikacija Device Monitor je prejela evropsko nagradoIPACSO za najboljšo inovacijo s področja kibernetske varnosti.


2014

Zlato priznanje GZS

XLAB je prejel zlato priznanje za inovacijo Smart Locator, ki ga podeljuje GZS, za trajnostni vpliv na kakovost dela klicnih centrov.


2014

Nagrada 112 EENA

Aplikacija Smart Locator, nameščena na Upravi republike Slovenije za zaščito in reševanje, je prejela nagrado 112 EENA za najbolj inovativno rešitev, ki olajšuje delo klicnih centrov.


2014

Excellent SME Slovenija

XLAB je prejel certifikat Excellent SME, ki ga podeljuje GZS in bonitetna hiša COFACE Slovenija.


2013

NASA World Wind Europa

Gaea+ je osvojila 1. mesto na tekmovanju NASA World Wind Europa Challenge.


2012

Nagrada GZS

XLAB je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2011.


2011

EuroCloud Europe Award

ISL Online uvrščen med prve tri top ponudnike storitev v oblaku v Evropi.


2011

Srebrna gazela 2011

XLAB je prejel priznanje Srebrna Gazela za najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji.


2011

Vodilni ponudnik storitev v oblaku v Sloveniji (IDC)

ISL Online je bil na osnovi napovedi analitske hiše IDC za 2011-2015 in analize 2010 imenovan za vodilnega ponudnika storitev v oblaku v Sloveniji.


2010

Slovenski forum inovacij

PHOV, storitev za rekonstrukcijo 3D modelov, je prejela nagrado za eno najboljših slovenskih inovacij 2010.


2010

Zlata nit

Nagrada Zlata nit za inovativno organizacijsko kulturo.


2010

UK Trade & Investment

ISL Online med top 12 inovativnimi podjetji v Veliki Britaniji, ki zagotavljajo storitve v oblaku.


2009

Svetovni forum inovacij in podjetništva

XLAB je bil uvrščen med 15 najinovativnejših visokotehnoloških podjetij z visokim potencialom za vstop na brazilski trg in oblikovanje partnerstev na Svetovnem forumu inovacij in podjetništva.


2009

Srebrni Microsoftov partner

XLAB je 2009 postal srebrni Microsoftov partner.


CERTIFIKATI / ČLANSTVA